top of page

Det hela började den 29 september 1989, då en pojke föddes i en liten by i Serbien. Pojken växte snart upp och det var dags för honom att lämna för universitetet. Där plågades han, för han visste att det inte var detta han ville göra. Milan, som pojken hette, ville bli kock.  

Image by Nikola Cirkovic
IMG_5905.jpg

Där allting började

Pojken, som nu var en man, bestämde sig för att följa sina drömmar. Snart fann han sig anställd på en restaurang på Malta. Drömmarna om kock-yrket började sakta men säkert bli verklighet. 

Under sin tid på Malta träffade han dessutom en fantastisk kvinna, som med tiden kom att bli hans fru. 

Image by Ostap Senyuk
Image by Vadim Paripa

Nästa steg

Milan och hans fru Saska reste under många år runt till världens alla hörn och Milan fortsatte med kockyrket vart han än kom, vilket gav honom enorma mängder erfarenhet och kunskap från flera länder.

Saska kände efter ett tag att det var dags för paret att slå sig ner någonstans, och de valde Sverige då det var här hennes pappa bodde.

people at the street between commercial
IMG_6292.jpg

Svärfar var nyckeln

Milan och Saskas pappa Misko kom väldigt bra överens, vilket slutligen ledde till att de bestämde sig för att börja jobba ihop. Tillsammans köpte de sin första restaurang, ett litet kvartershak i småstaden Onsala utanför Göteborg. Snart var det dags för en uppgradering och då köpte de, och skapade, Giardino Bistro, mitt i centrala Göteborg. Resten är historia :)

Hela familjen Aleksic & Dragunovic :)

familjen_edited.jpg
bottom of page